Közélet

Veszélyes kamaszt fogtak Békésben

A fiú rabolt, kisfiúra és idős nőre támadt. Utóbbi kiszemeltjére - társával együtt - fegyvert fogott.

A 15 éves kamasz a napokban, Gyomaendrődön kérte el egy 14 éves fiú mobilját, majd miután megkapta, nem volt hajlandó visszaadni, elmenekült a telefonnal. Pár órával később egy 11 éves gyereket szúrt ki magának, többször arcon ütötte a fiút és elvette az ő telefonját is.

A rendőrök keresni kezdték a tettest, akit rövid idő alatt azonosítottak. A tinédzsert másnap kapták el Mezőtúron. Kiderült, eltűnés miatt körözték, egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei intézményből szökött el.

A rendőrség adatai szerint a kamasz egy lopott kerékpárral ment át Mezőtúrról Gyomaendrődre. A rendőrök a biciklit megtalálták és visszaadják a tulajdonosának, ahogy a telefonokat is. Közben a nyomozók olyan információhoz is hozzájutottak, miszerint a tizenéves egy korábban történt rablással is gyanúsítható. Kihallgatásán a fiú beismerte: február 6-án, az esti órákban gyomaendrődi otthonában rátámadt egy 86 éves asszonyra. Társa is volt, az idős nőre fegyvert fogtak és az értékeit követelték. Átkutatták a házát, elvették az ékszereit és elmenekültek. Mivel feltételezhető volt, hogy az utóbbi rablás másik gyanúsítottja – egy 36 éves férfi – fegyvert tart magánál, elfogásához a Terrorelhárítási Központ közreműködését kérték.  A férfira  szerdán, kora reggel csaptak le.

A páros ellen rablás, valamint a fiú ellen még lopás miatt is eljárás indult. Jelenleg mindketten őrizetben vannak. A nyomozók vizsgálják, hogy elkövettek-e más bűncselekményeket is – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Olvasói sztorik