Közélet

Gázolt a vonat Gyöngyösön

A mentési munkálatok idejére Gyöngyös és Vámosgyörk között szünetel a vasúti közlekedés.

Gázolt egy személyvonat szerdán, dél előtt néhány perccel a gyöngyösi vasútállomáson. A helyszínre percek alatt kiérkeztek a város tűzoltói, akik megkezdték a műszaki mentést. A mentők is a helyszínre mentek, de az elgázolt személy életét már nem tudták megmenteni.

A helyszínelés és a mentési munkálatok idejére, előreláthatólag két-három órán át Gyöngyös és Vámosgyörk között szünetel a vasúti közlekedés – közölte a katasztrófavédelem.

Vasútmutyi Gyöngyösön

Gyöngyösön két vasútállomás van, valami furcsa okból a fővonal Vámosgyörökre került, miközben korábban már kijelölték a gyöngyösi állomás helyét. A furcsa eset oka a legenda szerint (Keresztesi József elbeszélésében): „A Gyöngyöst elkerülő fővonal eredettörténete egy nevezetes kártyapartira megy vissza, melynek során (a néphit szerint) Visontai Kovách László, a gyöngyöspatai kerület országgyűlési képviselője elnyerte Tisza Kálmántól a fővonalat.” Az esetből botrány lett, ekkor építették meg a gyöngyösi szárnyvonalat az ország, de legfőképp a rokonok, üzlettársak és a kártya (tarokk?) legnagyobb dicsőségére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik