Közélet

Autó hajtott át egy rendőrön Budapesten

Mindez egy rendezvényen, nézők, hozzátartozók, köztük gyerekek előtt történt.

Súlyos állapotban került kórházba egy rendőr, miután megsérült a Készenléti Rendőrség múlt szombati rendezvényén, Budapesten. Bemutatót tartottak a családi napon, védőfelszerelésben rendőri akciókat szimuláltak, eközben sérült meg az egyik résztvevő egyenruhás, eddig tisztázatlan körülmények között. Bemutató közben valahogy egy – ugyancsak a “műsor” részét képező  – kocsi kerekei alá került, a jármű gyakorlatilag áthajtott rajta.  A rendőr az arcán sérült meg. Mindez nézőközönség, családtagok, gyerekek szeme láttára történt. A sérült egyenruhást mentők vitték el a helyszínről – értesült a Hír24.

Kerestük a rendőrséget az ügyben. Az Országos Rendőr-főkapitányságtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy valóban történt egy szolgálati baleset a rendezvényen, melyen egy egyenruhás arccsonttörést szenvedett. Közölték, a sérült rendőr már otthonában gyógyul. Tekintettel azonban az illetékes szervek vizsgálatára, részleteket nem áll módjukban közölni.

A szerencse forgandó

Meglepően sokszor érkezik hír arról, valakin áthajtott egy autó (akár többször is), de túlélte az esetet.

De inkább az a jellemző, hogy az áldozat nem tud megbirkózni a sérülésekkel. 2013-ban lett volna 50 éves Fodor Imre, a Bp. Honvéd, az MTK-VM, a Siófok és az FTC egykori labdarúgója, akinek halála az egyik legértelmetlenebb és legabszurdabb történet. Immár a Hatvan csapatának edzőjeként várakozott a játékosaival egy parkolóban, hogy együtt menjenek edzésre. Ám kiderült, kifogyott az autóból a benzin. Gond egy szál sem, Fodor elindult a pár száz méterre lévő benzinkúthoz egy kannával. A visszautat szerette volna kicsit megkurtítani: leintett egy teherautót, majd felkapaszkodott rá, de nem szállt be, hanem a lábtartón állva, kezével kapaszkodva kint maradt. A teherautó elindult, Fodor pedig valami miatt elvesztette az egyensúlyát, leesett az útra, egyenesen a teherautó kerekei alá. A monstrum átment rajta, a 36 éves Fodor pedig azonnal meghalt – két kis gyereke és felesége bánata felfoghatatlan volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik