Közélet

Lövések egy M1-es melletti benzinkútnál

Biztonsági őrökre támadtak külföldi árusok az M1-es mellett egy benzinkútnál, az őrök a levegőbe lőttek.

A levegőbe leadott lövésekkel fékezték meg a rájuk támadó külföldi árusokat biztonsági őrök egy Mosonmagyaróvárhoz közeli benzinkútnál – közölte a Győr-Moson Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján. A tájékoztatás szerint az M1-es 162-es kilométerénél lévő benzinkútnál, illetve az ahhoz kapcsolódó pihenőhelyen külföldi állampolgárok pénteken engedély nélküli árusították termékeiket és erőszakosan léptek fel a közlekedőkkel szemben.

A benzinkút biztonsági személyzete felszólította őket arra, hogy hagyják abba az utasok zaklatását, amire a négyfős csoportból egy nő a papucsával többször fejbe ütötte az egyik őrt, egy férfi pedig ököllel többször az arcába csapott. Az őr társa a támadás megfékezése érdekében két figyelmeztető lövést adott le a levegőbe engedéllyel tartott önvédelmi gáz-riasztófegyveréből.

A helyszínre érkező rendőrök a négy külföldit előállították a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra. Egy 28 éves nő és egy 33 éves férfi ellen csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik