Közélet

Elkapták a tatabányai „George Clooney-t”

A rendőrök több hamis igazolványt találtak, az egyiken az ismert színész fotója díszelgett.

A trükkös tolvajok kedden vertek át egy 77 éves férfit, azt állították, az önkormányzatnál dolgoznak és az idős ember egészségi állapotáról érdeklődtek. A jóhiszemű öregúr beengedte őket a lakásába. Ezután elterelték a lakó figyelmét és kivették a szekrényből a pénzét.

Az idős ember csak azután vette észre, hogy meglopták, miután „látogatói” elmentek.  A rendőrök személyleírás alapján kezdték el keresni a párost, és ismerték annak a kocsinak a rendszámát is, amellyel elmenekültek. A járőrök nem sokkal később kiszúrták az autót, amelyet nem messze a tatabányai vasútállomástól állítottak meg és igazoltatták a két utast.

Az egyenruhások átvizsgálták a járművet és a gyanúsítottak ruházatát, csomagjait is. A házaspárnál nagyobb összegű készpénzt találtak, amelyet lefoglaltak. A rendőrök több hamis igazolványra is bukkantak az autóban. Az egyiken a férfi, mint nyomozó kapitány szerepelt, a másikon George Clooney fényképe volt látható, egy harmadik segítségével pedig az asszony igazolta magát egy ismert énekesnő fényképét felhasználva.


police.hu

A tolvajoknál nem voltak valódi okmányok, a rendőrök kérdésére pedig hamis adatokat diktáltak be. Hogy kik is ők, a kapitányságon derült csak ki. Így egyebek mellett az is, hogy a férfit  több rendőrkapitányság és bíróság körözte. A házaspárt a tatabányai egyenruhások átadták az esztergomi nyomozóknak, akik gyanúsítottként hallgatták ki őket. Ellenük lopás miatt indult eljárás.

A nyomozók vizsgálják, hogy a házaspár követte-e el további, hasonló jellegű bűncselekmények sorát. A gyanúsítottakat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Olvasói sztorik