Közélet

Szex helyett kirabolták a férfiakat több megyében

A nők megérkeztek a találka helyszínére, csak épp fegyveres férfiakkal.

Férfiakat raboltak ki szex ígéretével Szolnokon, Szarvason és vélhetően további településeken is. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint június elsején kapták az első bejelentést, egy szarvasi férfi kért segítséget. Elmondta, házában két nővel lett volna találkája, akikkel interneten ismerkedtek meg és megállapodott velük, hogy szexuális szolgáltatást nyújtanak majd neki. A nők meg is érkeztek, csak épp nem ketten: késsel, fegyverrel felszerelt férfiak érkeztek a házhoz. A csapat pénzt akart, ami nála volt, azt oda is adta, és el kellett mennie egy bankautomatához is, hogy további összeget emeljen le. Miután megszerezték, amiért jöttek, a rablók elszeleltek.

Ugyanezen a napon, késő este újabb két férfit raboltak ki ugyanezzel a módszerrel, ám ezúttal Szolnokon.

A nyomozóknak végül sikerült azonosítaniuk a társaság tagjait, elfogásukhoz a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. Ketten – egy 21 éves lány és egy 28 éves férfi – azóta előzetes letartóztatásba kerültek. Egy 24 éves fiatalra pedig kedden csaptak le az egyenruhások.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, a gyanúsítottak az eddigi adatok alapján a szarvasi és a szolnoki rablásokon kívül további erőszakos bűncselekményeket követhettek el ugyanezzel a módszerrel. Azt még egyelőre vizsgálják, hány férfit rabolhattak ki.

 

Olvasói sztorik