Közélet

Várpalotai robbanás – Két gyermek életveszélyben

A gyerekek egy ház udvarán bukkantak a robbanótestre. Két fiú fejsérüléseket szenvedett.

Két gyermek életveszélyes, egy súlyos, egy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor felrobbant egy robbanótest kedden kora délután Várpalotán, a Vörösmarty utcában – tájékoztatta a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház traumatológiai osztályának főorvosa az MTI-t.

Józsa Zoltán közölte, hogy a röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg. Az MTI úgy értesült, hogy a két fejsérült fiút Győrbe szállítják át további kórházi kezelésre.

Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy egy családi ház udvarán történt a robbanás, a sérültek 14 évesek. Az MTI fotóriportere a helyszínen azt tapasztalta, hogy a rendőrség mintegy 30 méteres szakaszon lezárta a családi ház előtti területet és tart a helyszíni vizsgálat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Gaál Csaba annyit mondott, hogy a robbanás oka egyelőre ismeretlen, a körülményeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata bevonásával vizsgálják. Az Országos Mentőszolgálat Veszprém megyei mentésvezetője, Bóna Balázs az MTI-nek elmondta, hogy a mentők a helyszínen négy 14-15 éves fiút láttak el, őket szilánkos sérülésekkel és nagy légnyomás okozta tünetekkel vitték a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba.

A veol.hu Veszprém megyei hírportál az utcában élők beszámolója alapján úgy értesült, hogy a családban már történt hasonló eset. Az utca egyébként a várpalotai honvédségi lőtér közvetlen szomszédságában van, gyakorlatilag az utca végében kezdődik a lőtér.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik