Közélet

Pénzbírsággal megúszhatja a buszt elkötő részeg fiatal

Nem volt kedve hazasétálni, így elkötötte a járművet. Még csak jogsija sem volt.

Vádat emelt az ügyészség a fiatal a 23 éves fiatal ellen, aki tavaly decemberben elkötött egy buszt az esztergomi állomásról. A fiú beismerő vallomást tett, az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségtől.

Ahogy arról beszámoltunk, a fiatal a szóban forgó estén ismerőseivel szórakozott. Az esztergomi presszó éjfélkor bezárt, a vádlottnál pedig nem volt se pénz, se telefon, tömegközlekedéssel pedig már nem tudott hazajutni ezért eldöntötte, elköt egy buszt. Hajnal 3 óra lehetett, amikor benyomta a busz hátsó harmonikaajtaját, a járművet a gyújtáskapcsolóban hagyott indítókulccsal beindította, és Kesztölcre ment. Végül megállt a település határában és onnan hazagyalogolt.

A Totalcar korábban arról számolt be, hogy az egyébként heggesztőként dolgozó fiú jó pár whisky után ült a számára teljesen ismeretlen volán mögé. A fiatal akkor úgy nyilatkozott, hogy annyira nem volt képben, mit kell tennie, hogy eltelt pár perc, mire sikerült felkapcsolnia a lámpát, de hogy ég-e, ahhoz ki kellett szállnia megnézni. Arra nem jött rá, hogyan kell becsukni az ajtót, nyitott ajtóval gurult az első fékezésig, akkor magától becsukódott.  Azt is elmondta, hogy a rendőrkapitányság előtt nem akart elvonulni nyitott busszal olyan időpontban, amikor nem járnak a buszok, ezért kis kerülővel ment haza. Annyira körültekintő volt, hogy egy kamionnak le is húzódott, hogy meg tudja előzni. Hetvennel ment végig a Látóhegyi úton, aztán a 111-esen, egészen Kesztölcig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik