Közélet

Lefejezett macska vérével írtak fenyegető üzenetet a garázsajtóra

A megcsonkított állat maradványait a bejárati ajtónál hagyták az elkövetők, akik a kocsi feljárón álló autót is felgyújtották.

Hangos robbanásra ébredtek kedd hajnalban az ausztráliai Gold Coast egyik csöndes, kertes házas negyedében álló ház környékén élő emberek, de nem a nagy lángokkal égő autó volt a legszörnyűbb látvány, ami fogadta a ház lakóit, és a szomszédokat. A fehér garázsajtón egy vérrel írt üzenetet („Hol van a pénzem?”) hagytak az elkövetők, az autó mellett egy lefejezett és még egyéb módon megcsonkított macska testét helyezték el. Az állat fejét pedig a ház bejárati ajtója elé rakták – jelentette a helyi sajtó.


A felgyújtott és kiégett autó, valamint a fenyegető üzenet
Fotó:Ten News

A rendőrség közlése szerint a megölt macska nem a házban élő embereké volt, és nem is a környéken élt, de abban biztosak, hogy nem egy kóbor állatról, hanem egy gazdis macskáról van szó. Tulajdonosát még nem találták meg.

Bár a helyi sajtóban megjelent hírek mind azt írják, hogy a fenyegető üzenetet a lefejezett macska vérével írták fel a garázsajtóra, a rendőrség óvatosan fogalmazott. Egy rendőrtiszt csak annyit közölt, hogy „nagyon úgy néz ki”, hogy a macska vére volt a „festék”, de ezt még további vizsgálatoknak is meg kell erősíteniük.

“Hol van a pénzem?” – a helyesírási hibával felfestett üzenetet a lefejezett macska vérével írták fel a garázsajtóra
Fotó: ABC News

A rendőrség egyelőre nem tudja, vagy legalábbis nem közölte, hogy milyen indíték vezetett a rongáláshoz és az állatkínzáshoz. A ház lakóit kihallgatták, de a rendőrség csak annyit árult el a helyi sajtónak, hogy a megfenyegetett emberek „együttműködnek” a hatóságokkal, és azt, sokkolta őket az eset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik