Közélet

Hétszázezerért ölt és gyújtogatott a törökbálinti fiú

A fiatal többször megszúrta idős ismerősét, majd lángra lobbantotta az ágyat, amelyben megkéselt áldozata feküdt.

Vádat emelt az ügyészség a 20 éves fiú ellen, aki tavaly márciusban megölt egy 71 éves asszonyt Budapest II. kerületében, majd felgyújtotta áldozata lakását. A gyilkos – egyebek mellett – aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt állhat hamarosan bíróság elé.

A vádirat szerint a tettes 2011-ben édesanyja révén ismerte meg az idős nőt, szülője ugyanis takarítani járt az asszony lakásába. Egy idő után a fiú is segített neki, végül már csak ő csinálta a munkát az Apostol utcában. Az áldozat többször kérte arra a fiatalt, hogy vegyen fel helyette pénzt, ehhez odaadta neki a bankkártyáját és az ahhoz tartozó PIN kódot is. A fiatal így is tett, ám rendre zsebre vágott valamennyit. Három hónap alatt több mint 700 ezer forintot emelt le így.

Az idős asszony végül rájött erre, ez lett a veszte. Tavaly, március elején számon kérte a fiút, aki takarítani érkezett hozzá. Közölte vele, ha nem rendezi a tartozását, feljelenti őt. Az áldozat a vita után lefeküdt pihenni, a fiatal pedig befejezte a takarítást. Eközben döntött úgy, hogy megöli ismerősét, mivel tartott attól, hogy tényleg a rendőrséghez fordul.

A fiú a konyhában felkapott egy 15 centiméter pengehosszúságú kést, odalépett a nappaliban alvó asszonyhoz és megszúrta a fején illetve a nyakán. Hogy a nyomokat eltüntesse, a hamutartó tartalmát az ágyra szórta, majd lángra lobbantotta az ágyat. Áldozata ekkor még élt.

A fiút tettéért tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik