Közélet

Felkötötte magát a sátánista gyilkos

A vizsgálati fogház zárkájában vetett véget az életének a kárpátaljai sátánista gyilkosságként elhíresült emberölési ügy egyik vádlottja.

Cellája ágyának lepedőjével akasztotta fel magát az a fiatal férfi, aki a vád szerint tavaly októberben a társával együtt válogatott sátánista rituálék szerint kínozott meg és végzett ki egy 18 éves fiút a kárpátaljai Rahón. A büntetőper tárgyalását pénteken kezdte meg a Técsői Járásbíróság, ahol a vádlottak visszavonták korábbi vallomásaikat, és az ügyvédeik által az előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság véletlen emberöléssé való átminősítéséért folyamodtak.

A bűncselekmény időpontjában 18 és 19 évüket betöltött tettesek a letartóztatásukat követően beismerték, hogy különböző sátánista kiadványokból merített rituálék szerint kínozták, fojtogatták, majd gyilkolták meg a helyszínre csalt egykori barátjukat, aki korábban a szektájukhoz tartozott, ám később faképnél hagyta őket.


Az egyik tettes a gyilkosság rekonstrukcióján
(Forrás: A Kárpátaljai Rendőrkapitányság sajtószolgálat)

A rendőrség kiderítette, hogy az elkövetők az egyik internetes közösségi portálon nyíltan hirdették eszméiket. Egy általuk közzétett videót is találtak, amelyen néhány éve gyakorlásképpen hosszasan kínoztak és elevenen megnyúztak egy macskát.

A vádlott holttestét csak a reggeli órákban fedezték fel a fogház őrei, akik ellen a helyi rendőrkapitány a szolgálati kötelezettségeik hanyag ellátása címén vizsgálatot indított. A büntetőper kedden folytatódott volna a bizonyítékok előterjesztésével, a szakértők és a vádlottak meghallgatásával, ám a körülményekre tekintettel valószínűleg elnapolják majd a sajtó részéről is különös érdeklődéssel várt tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik