Közélet

Begyógyszerezve, részegen öltek az ózdi gyilkosok

A kegyetlen páros agyba-főbe verte idős áldozatait. Egyikük halottnak tettette magát, ha nem így tesz, ő is meghalt volna.

Vádat emelt az ügyészség két ózdi fiatal ellen, akik 2013 januárjában rátörték az ajtót egy idős ózdi testvérpárra, hogy megöljék őket és megszerezzék értékeiket.  Egyikük esetében életfogytig tartó szabadságvesztést indítványoztak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából kiderül, a páros rendszeresen tört be idős emberekhez, akiktől apróságokat vittek el. Munkája egyiküknek sem volt, a bíróság már többször elítélte őket. A gyilkosság estéjén eldöntötték, újabb portyára indulnak, ezúttal a két idős emberhez, akiket egyébként ismertek. Indulás előtt kétféle gyógyszert vettek be és arra ittak, majd maszkot, kapucnit és kesztyűt húztak.

Már késő éjszaka volt, mire odaértek a házhoz. A lakók már épp lefekvéshez készülődtek, ágyból nézték a tévét. A vádlottak berúgták a ház ajtaját, majd módszeresen kezdték átkutatni a helyiségeket. Az egyik szobában a fotelban ült a 69 éves áldozat. Értékeket követeltek tőle, majd az egyik támadó felkapta a házban tartott önvédelmi eszközt – egy műanyag csőbe húzott láncot – és azzal esett az idős embernek. A férfi próbált védekezni, de az ütések olyan erejűek voltak, hogy rövid időn belül meghalt.

A zajra felriadt az áldozat 68 éves testvére, aki a másik szobában már az ágyban feküdt. A vádlottak hozzá is bementek és ugyanolyan módon bántalmazták. Életét gyakorlatilag az mentette meg, hogy halottnak tettette magát, így nem ütötték tovább. Több csontja eltört, fejét, testét zúzott-repesztett sérülések borították. Ha nem hiteti el támadóival, hogy már nem él, ő is meghalhatott volna.A tettesek összeszedtek pár dolgot a házban, majd elmentek. A zsákmány értéke alig érte el a húszezer forintot.

A vádlottak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik