Közélet

Felgyújtott Romkert – újabb gyanúsított

A férfit kihallgatták, de nem került őrizetbe.

Újabb embert gyanúsít a rendőrség a Romkert felgyújtása kapcsán – tudta meg a Bors. A lap úgy tudja, a férfi szabadlábon védekezhet. A rendőrség csak annyit közölt, hogy halált előidéző közveszélyokozás miatt folyik eljárás, az ügyben három embert hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak választ arra, hogy a gyújtogatással gyanúsított embert miért nem vették őrizetbe.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrség februárban közölte, halált okozó közveszély okozása bűntette, valamint testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben bizonyos T. György ellen. Meg nem erősített információk szerint a férfi az éjszakai élet ismert figurája, akinek a neve számos ügy kapcsán felmerült már. Akkor a Romkertben történt gyújtogatással összefüggésben hallgatták ki.

A Hír24 akkor úgy értesült, a férfit Budapest VII. kerületében fogták el, miután megvert egy autóst. A körúton haladt, amikor hátulról belehajtott egy másik sofőr. Úgy tudni, válaszul gyomorszájon vágta a koccanás okozóját, aki az ütéstől a kocsinak vágódott majd az aszfaltra esett. Ketten – egy járókelő és egy másik autós – sietett a segítségére. A férfi őket is megtámadta, arcon ütötte mindkettejüket, közben folyamatosan üvöltözött. A helyszínre rendőrt hívtak, akik előállították a támadót. Ő a történtek után őrizetbe, majd előzetesbe került.

Mint ismert, az Erzsébet híd lábánál lévő szórakozóhelyen 2007 tavaszán ütött ki tűz, néhány nappal azelőtt, hogy ismét megnyitotta volna kapuit. A javarészt fából épült mulatót teljesen beborították a lángok, amelyek körülbelül kétszáz négyzetméteren pusztítottak. A tűzoltók rövid idő alatt a helyszínre értek, ennek ellenére a hely porig égett. A 48 éves biztonsági őr életveszélyesen megsérült, teste kilencven százaléka megégett. Egy járókelő mentette ki, ám nem sokkal később a kórházban belehalt sérüléseibe. A hatóságok már a kezdetektől tudták, hogy gyújtogatás történt, benzines kannát és egy meg nem gyújtott fáklyát találtak a helyszín közelében, emellett a szemtanúk azt mondták, két férfit láttak elfutni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik