Közélet

Kútba zuhant egy kétéves kislány Újszászon

A gyerek elvesztette az eszméletét és a víz alá merült. Édesapja emelte ki őt a szomszéd segítségével.

A kétéves kislány hétfő este esett bele az újszászi ház udvarán álló kútba. Elvesztette az eszméletét és elmerült. Édesapja segítségért kiáltott, a szomszéd meghallotta, a két férfinak végül sikerült kiemelnie a kicsit. Közben a szülők értesítették a mentőket, akik telefonon adtak instrukciókat a hozzátartozóknak, mit tegyenek.

Ekkor érkeztek meg a helyszínre a rendőrök. Az egyik egyenruhás – egy törzsörmester – stabil oldalfekvésbe helyezte az erősen akadozó, szaggatott légzésű gyermeket, aki így magához tért és fel tudta köhögni a lenyelt vizet. Hamarosan a mentők is megérkeztek és kórházba vitték.

A rendőrség adatai szerint a család három gyermeke az udvaron álló kerti kútnál játszott, amikor a kis híján tragikus eset történt. A kutat egy betontető fedte, ám az beszakadt a kislány alatt.

A rendőrség az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást, az esetet szakértők bevonásával vizsgálják, beleértve a személyi felelősség kérdését is – téjékoztatott kedden a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.


police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik