Közélet

Töltött pisztoly hevert a gyerekjátékok közt egy boltban

A fegyvert az egyik eladó találta meg, miután egy gyanús férfira lett figyelmes.

Az eladó azt gondolta, hogy lopást fog leleplezni az amerikai Dél-Karolinában található hipermarket gyerekjátékosztályán, és ezért ellenőrizte a polcokat. Eltűnt termékek helyett azonban egy 9-milliméteres pisztolyt talált a gyerekjátékok között – jelentette a CBS News. Először azt hitte, hogy egy játékfegyvert talált.

A fegyverben a rendőrségi jelentés szerint nyolc éles töltény volt. Azt a beszámoló nem közölte, hogy a pisztoly csőre volt-e töltve. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a fegyvert, amely az egy szuperhősös gyerekjáték dobozán feküdt, ki hagyta a polcon.

A rendőrségnek pénteken sikerült kiderítenie, hogy ki volt a pisztoly legutolsó tulajdonosa, és nyilvánosságtra hozták annak a férfinak a fényképét, akit az eladó többször is látott a gyerekjátékosztályon sétálni. Azt nem lehet biztosan tudni, hogy ő volt az, aki otthagyta a fegyvert.

A gyerekjátékok közt talált fegyver – nyolc éles töltény volt benne
Fotó:Myrtle Beach Police Department

Az amerikai sajtóban megjelent hírek szerint azt sem lehet tudni, hogy miért került oda a fegyver. Az biztosnak tűnik, hogy nem lehetett véletlen. Egy vásárló sokak aggodalmát fogalmazta meg, amikor kijelentette: szerinte az volt a cél, hogy egy gyerek felkapja, és azt gondolva, hogy egy játékpisztoly van a kezében, ráfogja valakire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik