Közélet

Lángba borította a házat a belécsapódó autó Püspökladányban

Az útról lesodródó, és a háznak csapódó autó eltört egy gázcsonkot, és felgyújtotta a családi házat, egy súlyos sérültet vittek kórházba, a háznak a tetőszerkezete égett meg.

Lesodródott az útról, átszakított egy kerítést és egy családi háznak csapódott egy személyautó szombat hajnalban Püspökladány külvárosában. Az autó egy gázcsonkot is eltört a kertben, majd miután becsapódott a ház falába, kigyulladt és teljes terjedelmében lángba borult. A baleset következtében a családi ház tetőszerkezete is kigyulladt.

Az autóban négy ember utazott: egyikük súlyosan, két másik ember könnyebben megsérült, egy utas pedig elhagyta a baleset helyszínét. A házban lakó hat ember közül senki nem sérült meg a balesetben, közülük négyen a tűz után rokonokhoz mentek, ketten az épület sértetlenül maradt földszinti részében maradtak.

A helyszínre püspökladányi, hajdúszoboszlói és karcagi tűzoltók érkeztek: 15 tűzoltó igyekezett megfékezni a lángokat. A ház tetőszerkezetén a tüzet gyorsan megfékezték a tűzoltók, de a gázszivárgás miatt a lángoló járművet csak a gázszolgáltató szakembereinek a kiérkezése után tudták eloltani, a kocsi teljesen kiégett. A tűz nem terjedt át környező házakra – közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Madai Petra az MTI-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik