Közélet

Erkélyről mentették az embereket Békásmegyeren

Huszonöt embert mentettek ki, köztük egy csecsemőt és egy kisfiút. A lakókat folyamatosan viszgálják a mentők, beleértve a gyerekeket is.

Huszötembert mentettek ki a tűzoltók abból a tizenöt emeletes házból, melynek szeméttárolójában szombat délelőtt ütött ki tűz Budapesten, a III. kerületi Szinbád utcában. A katasztrófavédelem emberei mentőcsoportokat alakítottak, hogy minden lakásból lehozzák a lakókat, akik között egy csecsemőt és egy kisfiú is volt. Hozzájuk gyermekmentőt hívtak, de a többi érintettet is megvizsgálták a mentők. A visszajelzések szerint a füsttel telített lakásokban már nincs senki.

A tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki, a lángokat rövid idő alatt megfékezték, ám az épület megtelt füsttel. Emiatt többen az erkélyen várták, hogy kimentsék őket.

A helyszínre úgynevezett magasból mentő járművek és nagy teljesítményű ventilátorok is érkeztek, a munkát a fővárosi katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja A lépcsőházat folyamatosan szellőztetik, a 10. emelet alatt már nincsen füst – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik