Közélet

Öngyilkosságra készült, majd több embert összeszurkált a gyilkos

Kábítószer hatása alatt szurkált Pátkán és Lovasberény között az a férfi, aki később egy nőt is összevert. Az egyik áldozata nem élte túl a támadást.

A Fejér Megyei Főügyészség indítványozta annak a 38 éves férfinek az előzetes letartóztatását, aki június 2-án kábítószer hatása alatt állva Pátkán és Lovasberényben két férfit késsel megszúrkált. Közülük az egyik életét vesztette. Egy székesfehérvári pedig nőt több ízben tettleg bántalmazott, térddel fejbe rúgott derül ki a Fejér Megyei Főügyészség közleményéből.

Öngyilkosságnak indult

A férfi június 2-án az édesanyja székesfehérvári lakóhelyéről öngyilkossági szándékkal magával vitt 19 cm pengehosszúságú késsel este nyolc és kilenc között időben Pátkán a személygépkocsijában ülő székesfehérvári férfit a járműbe hajolva hátulról és oldalról háromszor ölési szándékkal megszúrta, aki 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A férfi ugyanezen időben egy pátkai hétvégi házban minden előzmény nélkül ököllel több ízben tettleg bántalmazott, majd térddel fejbe rúgott egy székesfehérvári nőt, aki a súlyosabb bántalmazás elől elmenekült.

A gyanúsított este tíz és éjfél között Lovasberényben a kastélykert parkjában a magával vitt késsel 12 alkalommal megszúrt egy férfit, aki a helyszínen elhunyt. A gyanúsított a férfi személygépkocsijával a helyszínről elmenekült, majd a rendőrök Sárkeresztúron elfogták. A férfi halálát a mellkasi szúrások következtében kialakuló külső és belső vérzések okozták.

Rács mögött tartják

A főügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indítványozta a férfi előzetes letartóztatását. A férfi által elkövetett legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele 10-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ezért a bűncselekmény tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye. A férfi cselekményét feltételes szabadsága és más büntetőeljárás hatálya alatt állva, visszaesőként követte el, rendszeres kábítószer fogyasztó, jelen cselekményét is kábítószer hatása alatt állva követte el, ezért vele szemben a bűnismétlés ténye és reális veszélye is fennáll.

A bíróság a főügyészség indítványával egyezően elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, amely döntés jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik