Közélet

Két év börtön a kecskeméti autógyárban dolgozó nőnek

Nem engedte ki felettese mosdóba a kecskeméti nőt és azt is szóvá tette, hogy sokat van beteg gyermekével táppénzen. Bombariadót csinált, zokogva fogadta az ítéletet.

A Mercedes-gyárban dolgozó nő öt éves asztmás kisfiút nevel. Közvetlen felettesével konfliktusai voltak, amit azzal magyarázott, hogy főnöknője barátja kedves volt vele. A most elítélt nő május hatodikán jelezte, hogy ki kell mennie mosdóba, de a felettes erről nem vett tudomást, így végül engedély nélkül ment ki, ami miatt szidást kapott. Másnap bosszúból bombariadót csinált, egy SIM kártya nélküli telefonról hívta a 112-es számot. Fél óra múlva kiürítették a gyárat.

Május 12-én a nő kisfia kórházba került, ezért egy hétre táppénzre ment vele. A felettese szóvá tette, hogy két hetet sem bír táppénz nélkül, emiatt megint megbántva érezte magát és másnap újabb bombariadót csinált.

A nő a tárgyalást végigzokogta, azt mondta, nem gondolt bele tette következményeibe – tudósított a BAON. A gyárat kétszer ki kellett üríteni a fenyegetés miatt, két műszak kiesett, mindkétszer kétezer embernek kellett félbehagyni munkáját. Az első esetben 75, másodszor 90 rendőr szállt ki a gyárba. A vádlott ügyvédje enyhítést kért, mivel a 33 éves nő beteg gyermeket nevel és az eset előtt hat évig nem dolgozott, így lelkileg nehezen dolgozta fel a munkahelyi sérelmeket. Dr. Tompa Natália bíró szerint akkor kellett volna a gyermekére gondolnia,  amikor bombariadót csinált. Felhívta a figyelmet arra, hogy egyre több kárt okoznak a bombariadók és véget kell vetni ennek.

A vádlott fellebbezést nyújtott be, előzetes letartóztatását megszüntették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik