Közélet

Késsel raboltak ki egy budapesti taxist

Az utasok elvették a sofőr értékeit, majd elmenekültek. A rendőrség mind a négy támadót elfogta.

Késsel fenyegetőzve kiraboltak egy taxisofőrt péntek hajnalban a fővárosban, a rendőrök rövid idő alatt elfogták a támadókat – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a rendőrségre pénteken hajnali egykor érkezett bejelentés arról, hogy a XX. kerületi Kossuth utcában megtámadtak egy taxisofőrt. Mint kiderült: a taxis két férfit és két nőt vett fel utasként a VIII. kerületben. A sofőr menet közben arra lett figyelmes, hogy egyikük az autó egyik ajtózsebében matat.

Megállt és kérdőre vonta, ám az utas kést szorított a nyakához és „ez egy rablás!” felszólítással az értékeit követelte.
Ezt követően egy másik utas, egy nő az autóból kivette a sértett mobiltelefonját és készpénzét, majd mindannyian elmenekültek a helyszínről.

Időközben a taxis kollégái is a sértett segítségére siettek és a helyszíntől nem messze utolérték az egyik nőt. A rendőrök a másik három rablót is elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a két nő és a két férfi ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik