Közélet

Ígéretéhez híven visszatért a börtönbe a szökött gyilkos

„Búcsúlevelében” azt mondta, csak pár nap friss levegőre volt szüksége, nem végleg lépett le.

A francia férfi, aki egy prostituált brutális megölése miatt töltötte 15 évig tartó büntetését egy svájci börtönben, még vasárnap tűnt el, amikor a börtön területén kívül dolgozott – írta a The Local francia kiadása. A 38 éves férfi az anyjához írt levélben közölte, hogy csak pár négy-öt napra szökött meg, mert szüksége volt a szabadság érzésére, és egy kis friss levegőre, és ígéretet tett arra, hogy vissza fog térni a rácsok mögé. És azt is, hogy szökése alatt jól fog viselkedni.

A szökött rab után nemzetközi hajtóvadászat indult, de a férfit a hatóságoknak nem sikerült kézre keríteniük. Végül ő maga volt az, aki csütörtök este megjelent svájci börtönénél, ahogy azt megígérte – közölték pénteken a svájci hatóságok. A rabot most egy szigorúbban őrzött börtönbe helyezték át, ahol a büntetéséből hátralevő időt le kell majd töltenie. De nem többet. A svájci hatóságok ugyanis közölték, hogy becsületes szökése miatt nem hosszabbítják meg a rá kiszabott büntetést.

A férfit még 2005-ben ítélték 15 évig tartó börtönbüntetésre, miután 110 késszúrással megölt egy prostituáltat. Márciusban pedig megtagadták, hogy idő előtt szabadlábra helyezzék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik