Közélet

Halott, több sérült a 83-ason

Két embert könnyű, egyet pedig súlyos állapotban vittek kórházba a mentők.

Halálos baleset történt a 83-as főúton Győrnél, közel a Koroncói úthoz. Két kocsi katambolozott frontálisan, az ütközésben egy ember életét vesztette, ketten könnyű, egy ember pedig súlyos sérüléseket szenvedett – közölte a katasztrófavédelem.

A rendőrség tájékoztatása szerint az áldozat a szemközti sávba áttérő kocsi vezetője.

A balesethez a városi hivatásos tűzoltók érkeztek nagy erőkkel. A 83-as főút balesettel érintett szakaszán a rendőrségf teljes útzárat rendelt el. Aki teheti, válasszon másik útvonalat.

Halálos baleset történt a reggeli órákban a 38-as főtúon is, Nyíregyháza és Nyírtelek között. Ugyancsak frontális karambol helyszínére riasztották az egyenruhásokat. Egy kocsi és egy teherautó ütközött, előbbi jármű sofőrje a helyszínen meghalt.

Halálutak: 4-es, 6-os, 44-es és a többiek

Az egyszámjegyű országutak a legveszélyesebbek Magyarországon, mivel ezek a legforgalmasabbak, itt közlekedik a legtöbb teherautó is, és a vezetők a türelmetlenség miatt mindenáron előzni szeretnének. A törvényszerűséget kivételként erősíti a Romániába menő 44-es út, ahol ugyanaz a helyzet. A megoldás az elrettentő büntetés, a gyorsforgalmi utak építése (az autópályák biztonságosabbak) és az objektív felelősség is jó megoldás a rendőrök szerint.

A trend mindenesetre javuló: 1990-ben még 2432-en haltak meg balesetben, 2012-ben pedig már csak 638-an – ez nyilván köszönhető sok mindennek, az egyre modernizálódó és biztonságosabb autóparktól az egyre növekvő autópálya km-ekig. 2010-ben a 4-es főúton 22, 6-oson pedig 11 személy vesztette életét balesetben (ezek jó harmadannyi értékek, mint 2009-ben), ez a két legveszélyesebb utunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik