Közélet

Biztosítási trükkel próbálkozhatott a Nemzeti Választási Iroda

A Blikk munkatársával ütközött a Nemzeti Választási Iroda elnöke, Pálffy Ilona. Elismerte, hogy balesetet okozott, később mégis a vétlen félen akarták behajtani a kárt.

Tavaly decemberben szolgálati autójával egy másik járműbe rohant a választási iroda vezetője. Először tovább akart menni, mondván, hogy találkozója van a külügyminiszterrel, de végül elismerte hibáját. Erről egy kézzel írt elismervényt is átadott a másik autó tulajdonosának. A Blikk arról számol be, hogy munkatársuk néhány napja levelet kapott kötelező biztosítójától, hogy a választási iroda által beküldött iratok szerint ő a hibás, ezért vagy ki kell fizetnie a hivatali járműben esett 490 ezer forintos kárt, vagy jelentősen növelik kötelezőjének díját.

A Blikk szerint a választási iroda autóját a casco terhére megjavíttatták és a másik autósra próbálták hárítani a kárt. A lap kérdésére a Nemzeti Választási Iroda azt közölte, hogy a biztosító szakemberei arra juthattak, hogy a másik gépjármű vezetője nem adott a jobbkezes utcában elsőbbséget Pálffynak.

Miután a vétlen fél is beadta a balesetről készült dokumentumait, a biztosító elnézést kért tőle és visszavonta a kárigényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik