Közélet

Részegen rántott fegyvert a magyar titkosszolgálatos

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat embere miután megfenyegette a kútkezelőt, elmenekült.

Vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat embere ellen, aki tavaly augusztusban egy fővárosi benzinkúton fegyvert fogott a kútkezelőre azért, hogy ne kelljen fizetnie a tankolásért.

A vádirat szerint a férfi ittas állapotban jelent meg a XIII. kerületi töltőállomáson. Kocsijába csaknem 20 ezer forintért tankolt, ám ezután el akart menni, a kútkezelő odalépett hozzá, hogy útját állja. Dulakodni kezdtek, végül az NBSZ embere a jobb első ülésről előhúzta fegyverét és ráfogta az alkalmazottra azzal, hogy engedje el, különben lőni fog.

A kútkezelő hátralépett, majd megkerülte a kocsit, kinyitotta a kocsi ajtaját, így sikerült megszereznie az időközben az ülésre tett fegyvert és félredobnia azt.  A vádlott ezután – az egyébként meghamisított rendszámmal felszerelt kocsival – elhajtott a helyszínről, menekülés közben azonban nekiütközött egy az úttest szélen elhelyezett tűzcsapnak.

A férfit az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettével, egyedi azonosító jel meghamisításának bűntettével, és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, amelyek közül a legsúlyosabb bűncselekmény – a fegyveresen elkövetett rablás bűntette – büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik