Közélet

Beszólás miatt vert diákot az apátfalvi tanár

A nyolcadikos tanuló tiszteletlenül szólt vissza, a pedagógus ezután vesztette el az önuralmát.

Gyorsított eljárásban állítják bíróság elé azt a tanárt, aki május elején az apátfalvi általános iskolában bántalmazott egy diákot. A férfinak közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt kell felelnie.

A Csongrád Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatásából kiderül, mi vezetett  a diák megveréséhez. Eszerint a tanár a szóban forgó nap délutánján, az iskola udvarán, ebédszünetben szúrta ki a két dulakodó nyolcadikost. A pedagógus közbelépett, és számon kérte őket. A diák, akire később rátámadt, közölte, ő nem csinált semmit. A férfi ezután a vállánál fogva meglökte, a tanuló tiszteletlenül szólt vissza, a tanár ekkor vesztette el önuralmát.

A férfi tenyérrel nyakon ütötte és többször lábon rúgta a diákot és közölte vele, hogy az igazgatóhoz viszi. A diák nem akart menni, ezért a pedagus a vállánál, a ruhájánál megragadta és az intézmény vezetőjének irodájához vitte. A nyolcadikos ismét távozni akart, ám ezt a tanár nem hagyta, a ruhájánál fogva a falhoz szorította a diákot.

Az incidensnek az vetett véget, hogy az igazgató – meghallva a kiabálást a folyosón – behívta a tanulót, aki könnyű, a vállán felületes zúzódást, valamint háti gerinchúzódást szenvedett

A kiskorú és törvényes képviselője a bántalmazás miatt magánindítványt terjesztettek elő, hogy felelősségre vonják a pedagógust. Az ügyben a vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság dönt majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik