Közélet

Bezúzták a kocsiját, és még csak nem is értesítették

A féri hónapokig harcolt autójáért, miközben nem is sejtette, hogy az már apró darabokban van.

A férfi kb. 800 ezer forintot érő kocsija Budapesten, a III. kerületi Nyerges utcában állt, egészen addig, amíg egy tréler platóján nem találták gazdái. A kocsit kérlelhetetlenül szállította el a közterület-felügyelet, mégpedig egy KRESZ-szabályra hivatkozva. A tulajdonos bőszen harcolt az igazáért, csak épp azt nem tudta, hogy az autónak mér rég vége –  írja a Blikk.

Nem akartam elhinni, amikor kiderült, bezúzták a kocsimat. Én azt gondoltam, azon megy a vita a közterület-felügyelet és köztem, hogy rendesen parkoltam-e vagy sem. Értesítést persze nem kaptam semmiről – mondta felháborodva a férfi.

A tulajdonost azért bírságolták meg néhány tízezer forintra, mert a KRESZ szerint tilos megállni útkereszteződésben és az úttestek széleinek metszéspontjától számított öt méteren belül. A tilalom azonban nem vonatkozik azokra az autókra, melyek az útkereszteződésben az úttorkolattal vagy az útelágazással szemben állnak, illetve amely autók a többi gépkocsi bekanyarodását nem akadályozzák – a férfi állítása szerint ő így parkolt. Azt mondja, kocsijáról a közterület felügyelet az elszállítás napján egy képet sem készített, így nem érti, hogy bizonyítják, hogy rosszul parkolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik