Közélet

„Úgy megütött, hogy kirepültem a székemből”

Többször is megütött egy mozgássérült diákot egy biztonsági őr, mert az késve ment órára. Azonnal kirúgták.

Az eset még május 19-én történt az egyik oaklandi gimnáziumban. A 17 éves Little-kórban szenvedő, és betegsége miatt kerekesszékhez kötött Francisco Martinez késve érkezett az órára, és menet közben összeszólalkozott az intézmény egyik biztonsági őrével, a 23 éves Marchell Mitchellel.

Martinez elmondta, a biztonsági őr nehezményezte, hogy késve érkezett, leszidta őt, majd dühében tolni kezdte a kerekesszékét. A fiú hiába próbálta lassítani a széket, és elütni az őr kezét, nem járt sikerrel. Végül az őr odabilincselte őt a székhez. „Ekkor köptem le őt. Mivel megbilincselt, a szám volt az egyetlen fegyverem” – emlékszik vissza az ütések előzményeire a fiú.

A The Huffington Post című amerikai portál cikkéből kiderült, azután, hogy Martinez leköpte, Mitchell elvesztette az eszét. Többször is erősen megütötte a fiú fejét, olyan hévvel, hogy Martinez végül kiesett a székből. „Bár azóta több hét is eltelt, még mindig rendszeresen vannak fájdalmaim” – panaszolta a fiú, akinek állításait egy biztonsági kamerás felvétel is alátámasztotta.

Az iskolavezetés a videót látva rögtön elbocsátotta a verekedő biztonsági őrt. „Teljesen le vagyok döbbenve, és mélységesen bánt, hogy ilyesmi megtörtént az iskolában” – mondta a gimnázium igazgatója, Abdel-Qawi. „Ez az eset egyáltalán nem tükrözi, hogyan viselkedünk egymással az intézményünkben” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik