Közélet

Részeg utas fogta be a buszsofőr szemét menet közben

A férfi ölelgette, csókolgatta a jármű vezetőjét, később azonban már azzal fenyegette, hogy megszurkálja.

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly februárban többeket – köztük egy buszvezetőt és egy biztonsági őrt – fenyegetett meg azzal, hogy megkéseli őket. A részeg utasnak közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett, valamint felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kell felelnie.

Az erősen ittas román férfi a nagykanizsai víztoronynál  szállt fel a Miháldról Nagykanizsára közlekedő járatra, odament a buszvezetőhöz és megköszönte neki, hogy felvette, majd ölelgetni, csókolgatni kezdte. A sofőr rászólt, hogy hagyja békén, ezért leült egy ülésre. Nem bírta sokáig, ismét odament a vezetőálláshoz, és amikor  a zöld jelzésnél elindult a  jármű, a buszvezetőt hátulról átkarolta, és befogta a szemeit. A sofőr rászólt, hogy  nem lát semmit, majd ellökte a részeg utas kezeit, aki ezután szidalmazni kezdte. „Állj meg, mert megszurkállak” – ezzel fenyegette. Amint a jármű beért az állomásra, a férfi leszállt.

Még ekkor sem sikerült lecsillapodnia. Hangoskodni kezdett, és közölte az állomáson lévőkkel, hogy megveri, leszúrja őket. A biztonsági őr rászólt, a dühöngő válaszul a kabátzsebére mutatott és őt is megfenyegette, majd elővett egy 11 és fél centiméter pengehosszúságú kést és többször szúrt felé. Ezután az őr rendőrt hívott. Míg a járőrök kiértek, az őrjöngő több járókelőbe belekötött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik