Közélet

Webáruházon keresztül szórták szét a drogot

A 24 millió forintot érő kábítószeren, illetve új pszichoaktív anyagon adtak túl.

Egyebek mellett kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség három férfival szemben, akik alig pár hónap leforgása alatt jelentős mennyiségű – 24 millió forintot érő – kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagot adtak el az interneten keresztül. A trió tagjai akár húsz évre rács mögé kerülhetnek a Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint

A vádirat lényege szerint a 35 éves férfi – az ügy elsőrrendű vádlottja – legkésőbb 2012. áprilisától kezdve, egy internetes címen elérhető, külföldi szerveren működtetett webáruházon keresztül kábítószerrel, valamint új pszichoaktív szernek minősülő anyagokkal kereskedett. Üzelmeibe élettársának két, harminc év körüli gyermekét – az ügy további vádlottjait – is bevonta.

A férfi a webáruházban forgalmazott anyagokat nagykereskedelmi kiszerelésben, kilogrammos nagyságrendű tételekben rendelte meg az interneten Kínából, ahonnan a tiltott szerek gyorspostai küldeményként érkeztek meg. Az így megszerzett anyagokat a vádlottak egy határközeli szlovák irodahelyiségben raktározták, és készítették elő az eladásra.

A weboldalon meghirdetett szereket a vásárlók az ott feltüntetett árakon egy elektronikus űrlap kitöltésével e-mailben rendelték meg, az eladók pedig kimérték, csomagolták, majd egy futárcéggel kiszállíttatták. Így 2012 júniusáig a vádlottak összesen 1503 darab, csaknem bruttó 200 kilogramm tömegű kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagot tartalmazó csomagot adtak el több mint 24 millió forint összértékben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik