Közélet

Magyar nő holttestére bukkantak Ausztriában

A női holttestet hétfő kora reggel emelték ki a Murából.

Kedden a családtagjai azonosították azt az ismeretlen nőt, akinek holttestét hétfő kora reggel emelték ki az ausztriai Niklasdorfban a Murából. A holttestre a közeli vízmű munkatársai lettek figyelmesek még hétfő hajnalban – írja cikkében az osztrák Kleine Zeitung című portál.

Az 58 éves magyar ápolónőnek, V. Beatrixnek, aki élettársával Fohnsdorfban bérelt lakást, még szombat éjjel veszett nyoma. Miután nem tért haza, párja értesítette a hatóságokat, akik azonnal megkezdték az asszony keresését. Nem sokkal később jelezték nekik, hogy a közeli Niklasdorfban egy női holttestet találtak.

Hétfő délután Ausztriába érkezett az eltűnt asszony édesapja és lánya is, akik kedden azonosították az asszonyt. Így mostanra az is teljesen biztos, hogy a Murából kifogott holttest V. Beatrixé.

Az asszony eltűnésének körülményei egyelőre tisztázatlanok, azokat a rendőrség vizsgálja. A boncolás eredményére még várni kell, egyelőre csak annyi biztos, hogy a halottkém a nő fején sérülést talált.

Kisokos

Íme azok a foglalkozások, amelyekkel szinte biztosan kap munkát külföldön:
-orvos
-ápoló(nő)
-informatikus
-mérnök
-vendéglátó-ipari munkák
-építőpari munkák
-gyári munkák
-logisztikai munkák

Igaz, hogy:
-a nyelvtudás alapvető, a nélkül sokkal nehezebb bármire is menni
-a tipikus munkavállaló 25-28 éves
-sokan a devizahitel-törlesztés miatt mennek külföldre
-ma már 600 ezer körül lehet a kint dolgozó magyarok száma

Nem igaz, hogy:
– a külföldiek elveszik a munkát az anyaországiak elől – sok nyugat-európai országban hiány van számos szakterületen
– a külföldiek csak a munkanélküli segély miatt mennek ki – aki nem tud elhelyezkedni, hamar vissza is jön (aki segélyt kér, annak is kell tudni a külföldi nyelvet, és aki beszél, inkább dolgozik).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik