Közélet

Halálra szúrta majd plédbe rejtette barátja testét az egri férfi

Az áldozat háttal állt, amikor ismerőse nekirontott. Háromszor szúrt.

Vádat emelt az ügyészség – egyebek mellett emberölés miatt – egy 31 éves egri férfi ellen, aki tavaly nyáron halálra késelte barátját. Az továbbra sem tisztázott, hogy miért ölt.

A vádirat szerint tettes és áldozata régi ismerősök voltak, utóbbi férfi évekig külföldön dolgozott, 2013 elején költözött csak haza. Részben, mert drogot fogyasztott, megromlott a kapcsolata élettársával, ezért Andornaktályán vásárolt magának egy nagyobb présházat. Barátjával – későbbi gyilkosával – járt ki oda, ahol együtt dolgoztak és italoztak.

2013. július 2-án a barátok cseresznyeszedéshez készülődtek, közben fröccsöztek. A délutáni órákban a vádlott egy legalább 20 centiméter pengehosszúságú eszközt – vélhetően egy kést – vett magához, és azzal az épület teraszán, tisztázatlan okból hátulról háromszor nagy erővel hátba szúrta ismerősét, aki rövid időn belül elvérzett. Holttestét csak három nappal később találta meg az élettársa.

A gyilkosság után a vádlott a holttestet egy pléddel letakarta, bement a házba, elvette áldozata íjpuskáját, a hozzávaló négy darab nyílvesszőt, majd felpattant halott ismerőse kerékpárjára és elment. Később a kétkerekűt a rendőrök lefoglalták.

A Heves Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a szurkáló egri otthonában kannabiszpalántákat nevelt, illetve egyéb kannabiszszármazékokat tartott. Rendszeresen fogyasztott drogot, a szert kimutatták a szervezetében.

Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott. Ha a férfit bűnösnek találják, akár 22 és fél évet is kaphat.

A támadó előzetes letartóztatásban van.

Agresszívvá tesz-e a marihuána?

Makacsul tartja magát az a tétel, hogy a marihuána erőszakossá tesz, még szakértők is szokták hangoztatni. Ugyanakkor a legtöbb állat- és emberkísérlet azt mutatja, a marihuána csökkenti az agressziót. Persze egy agresszív ember nem válik kezes báránnyá, ha füvet szív.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik