Közélet

Elájult és balesetet okozott, mert nem vett levegőt

A 19 éves sofőr egy alagúton akart átmenni úgy, hogy közben visszatartja a lélegzetét. Nem sikerült.

A fiatal egy nagyjából kétszáz méter hosszú alagútban haladt az amerikai Oregon államban, amikor elájult, és frontálisan ütközött egy vele szemben haladó terepjáróval – írta az Oregonian. Majd a két összeroncsolódott járműbe egy harmadik autó csapódott bele. A balesetben négyen sérültek meg. A baleset okozó sofőr csak könnyebb sérüléseket szenvedett, mellette utazó barátja azonban súlyos állapotban fekszik egy kórházban.

A balesetet egy játék okozta, amelyet a Los Angeles Times beszámolója szerint többen is rendszeresen szoktak játszani: visszatartják a lélegzetüket, amíg egy alagúton haladnak át. Az oregoni állami rendőrség egyik tisztjének elmondása szerint ezt általában az utasok szokták játszani, és a sofőr nem szokott részt venni a „ki bírja ki az alagút egész hosszát lélegzetvétel nélkül” versenyekben.

A Times megemlíti, hogy a 19 éves sofőr meglepően hamar vesztette el az eszméletét. A lap szerint a kérdéses alagúton, a legnagyobb megengedett sebességgel haladva ugyanis nagyjából tíz másodperc alatt át lehet érni.

Fotó: Oregon State Police

Ajánlott videó

Olvasói sztorik