Közélet

Állatkínzással gyanúsítják a kutyacsempészt

Vádemelést javasol a rendőrség a 41 éves olasz férfi ellen, aki húsz kutyakölyköt próbált átcsempészni a határon.

A férfi egy Fiat Puntóba zsúfolta az állatokat. Amikor március 20-án az M70-es autóút csörnyeföldi pihenőhelyén igazoltatták, a kutyák eredetével nem tudott elszámolni, állatorvosi igazolást sem tudott mutatni. A rendőrök megállapították, hogy a hatályos jogszabályok alapján a kölyköket még nem lehetett volna anyjuktól elválasztani, a szállítás körülményei és az állatok mozgástere sem volt az előírásoknak megfelelő.

A letenyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az olasz férfit, aki elmondta, hogy az interneten keresztül vette fel az ebek gazdáival a kapcsolatot, majd Debrecenbe és Jászberénybe utazott, mindkét városban egy bevásárlóközpont parkolójában találkozott az eladókkal.

A 41 éves férfi azzal védekezett, hogy a kutyákhoz törzskönyvet, oltási könyvet nem kapott. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Letenyei Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az olasz férfi ellen, aki szabadlábon védekezhet. A húsz kutyakölyköt a nagykanizsai állatmenhelyre vitték.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Letenyei Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya 41 éves olasz férfi ellen állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek – írta a police.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik