Közélet

Oldalára dőlt egy kamion az M7-esen

Gázolaj ömlött az útra, homokkal próbálják eltüntetni.

Az oldalára dőlt egy kamion szombaton az M7-es autópálya somogyi szakaszán a Budapest felé vezető oldalon, Balatonszemes és Balatonőszöd között, a jármű üzemanyagtartályából gázolaj folyt az útra – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A közlemény szerint a jármű sampont szállít, veszélyes anyag nincs rajta. A műszaki mentést a Somogy megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A sofőr elmondása szerint több mint ezer liter üzemanyag van a tartályban. A kifolyó gázolaj felitatásához a közútkezelőtől kértek homokot.

Bázelné Mihályka Szabina, a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a balatonboglári és a siófoki tűzoltókat riasztották. Mire a tűzoltók hozzáfértek a tartályhoz és megszüntették az üzemanyag elfolyását, már 100 liter gázolaj kifolyt.

Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: mivel a kamion a leállósávban dőlt az oldalára, a forgalmat nem akadályozza, így korlátozásra egyelőre nem volt szükség. Erre a jármű műszaki mentésének idején lehet majd számítani – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik