Közélet

Sorra lopta a kocsikat, mert kifogyott a benzin

Épp a harmadik autót készült meglovasítani, amikor elkapták.

Egy komáromi élelmiszerüzlet parkolójában figyeltek fel a helyi járőrök egy fiatalra péntek hajnalban, miközben épp egy kocsi ajtaját próbálta kinyitni. Az egyenruhások kérdőre vonták, ő pedig bevallotta, bizony lopni készült.

A rendőrök átnézték a parkolót és szemet szúrt nekik egy nyitott ajtajú jármű. A 19 éves fiú elismerte, azt is ő fújta meg egy komáromi családi ház elől, de kevés volt benne a benzin, ezért újat akart szerezni. Ám ez nem minden: amikor átvizsgálták a ruháját, előkerült egy forgalmi engedély. Az okmány egy olyan autóé volt, amely Ikrényből tűnt el pár órával korábban. Az üzemanyag abból is kifogyott, így a tolvaj leparkolta az 1-es főút mellett és otthagyta.

A fiatal elmondta a rendőröknek, hogy ezután gyalog ment Komáromig, ahol végül lebukott. Előtte azonban a kerítésen át bemászott egy telephelyre, megbontotta a falat, bement az egyik irodába, de onnan nem vitt el semmit.

Ellene lopás bűntett, lopás vétség és lopás vétség kísérlete miatt indult eljárás. A rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik