Közélet

Gázolt, ütközött, tarolt egy ámokfutó a 41-esen

A fiatal elsodort egy motorost és nekiment két kocsinak, köztük egy rendőrautónak. Két ember is megsérült miatta.

A fiatal autós péntek délelőtt gázolt Nyíregyházán, a 41-es főúton. Egy vele egy irányba tartó motorossal ütközött, majd megállás nélkül elhajtott. A kétkerekű vezetője könnyebben sérült, egy szolgálaton kívüli mentős segített neki.

A külföldi rendszámú, jobbkormányos BMW a szemtanúk szerint Apagynál visszafordult és a szemtanúk szerint óriási sebességgel Nyíregyháza felé száguldott. A rendőrök – hogy megelőzzék a tragédiát – a 9-es kilométerszelvénynél elkezdték leterelni az útról a szemben haladó kocsikat, az utasokat pedig kiszállították.


police.hu

Az ámokfutó ekkor ért oda, és érintőlegesen ütközött a forgalomterelést végző járőrautóval. Az úttesten álló rendőr alig tudott kitérni az útjából. Ezután frontálisan nekicsapódott egy másik kocsinak, a vétlen sofőr ugyanis már nem tudott lehúzódni.

A BMW az út menti szántóföldre borult, a fiatalt a rendőrök emelték ki a roncsból. Az elsődleges adatok szerint könnyű sérülésekkel megúszta. A kórházban rendőrök őrzik. A másik kocsi sofőrjét – melynek frontálisan ütközött – súlyos állapotban vitték el a helyszínről.


police.hu

A 25 éves ámokfutó ellen segítségnyújtás elmulasztása, közúti baleset okozása és közúti veszélyeztetés gyanújával indult eljárás. Azt szakértők bevonásával vizsgálják, hogy a fiatalember beszedett-e valamit – tudtuk meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik