Közélet

Partidroggal tömhette magát tele az őrjöngő a Blahán

Aznap, amikor meghalt, állítólag Évi és Zene fantázianevű partidrogok keverékétől lett rosszul.

Kábítószert fogyaszthatott az a fiatalember, aki szerda este rosszul lett és meghalt a fővárosi Blaha Lujza téren, miután rátámadt apjára. A hvg.hu úgy tudja, az áldozat négy éve fogyasztott drogot. Aznap, amikor meghalt, állítólag Évi és Zene fantázianevű partidrogok keverékétől lett rosszul.

A lap szerint amikor a fiatalember elvesztette az eszméletét, apja szájon át próbálta lélegeztetni, míg a kiérkező rendőrök mentőt hívtak és annak kiérkezéséig mellkasi kompressziót alkalmaztak.

Ahogy arról beszámoltunk, egy félmeztelen, őrjöngő férfihoz kértek rendőri segítséget járókelők a fővárosi Blaha Lujza téren szerda este. A rendőrség tájékoztatása szerint este fél 9 előtt a rendőrök a szemmel láthatóan bódult állapotban lévő fiatalembert – aki az utcán az apjára támadt – megfékezték, majd mentőt hívtak hozzá, ám a szakszerű orvosi ellátás ellenére este negyed 10-kor meghalt.

Zene, Évi – mik ezek?

A dizájnerdrogok világa napról napra változik. Ennek az univerzumnak épp az a lényege, hogy a vegyészek minden új szer betiltása után módosítanak valamit a hatóanyag összetételén, ami által a törvény betűje szerint nem lehet illegális az új szer. Az utcán, neten használt közkedvelt elnevezések nem mindig pontosak, mert míg a gina pl. a GBL-hatóanyagú pszichoaktív szerek köznapi elnevezése, addig volt már olyan, hogy ugyanolyan nevű drogokban más és más hatóanyagot találtak. Tehát nem véletlen, hogy a cikkek most nem közölnek hatóanyagokat. Egy közel egyéves táblázat a drogriporter oldalon bemutatja a dizájnerdrogok törvényi besorolását, és közöl pár közkeletű elnevezést is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik