Közélet

Közlekedési káoszt okozott az út mellett meztelenül éneklő férfi

A rendőrség keresi a feltehetően zavart fiatalembert, akit több helyen is láttak felbukkanni. A felhajtás eredménye: koccanások sorozata.

Egy vékony testalkatú, rövid, szőke frizurát viselő fiatalembert keres nagy erőkkel a rendőrség, az ausztráliai Darwin környékén. Különös ismertetőjele, hogy teljesen meztelen, és olykor énekel – jelentette az abc hírcsatorna.

Több, egymástól független bejelentés után kezdte meg a kutatást a rendőrség. A szemtanúk egybehangzóan állítják, hogy a vékony, szőke srác magányosan kóborol az országút mentén, Darwin városának külterületén. Voltak, akik táncolni, és énekelni is látták hallották. Sötétedés után viszont megvadul: többen látták, amit éjjel kövekkel próbálja megdobni az elhaladó autókat. De bajt kever akkor is, amikor nincs is jelen: az utána folyó nagyszabású kutatás eddig legalább négy közúti balesetet okozott, melyekben tizenhárom autó, és egy ember sérült meg súlyosabban.

Miután ugyanis a rendőrség elkezdte átfésülni az út menti erdősávot, a forgalmas úton haladó valamennyi sofőr lelassít, és elkezdi a nyakát tekergetni, azt fürkészve, hogy mi történhetett. A fokozott figyelmetlenségnek pedig koccanássorozat lett a vége. Az elsőben három autó ütközött, a másodikban hat, sőt még az a rendőrautó is koccant, amelyiket ezekhez az egymáshoz közeli balesetekhez küldtek ki segíteni.

A rendőrség közben nem győzi hangsúlyozni, hogy mennyire veszélyes a figyelmetlen vezetés. Rossz kezekben egy autó halálos fegyver – magyarázzák. Az óvatosság azért sem árt a továbbiakban, mert a meztelen férfi, azóta sem került elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik