Közélet

Dudálás miatt vert össze egy autóst a soproni férfi

Az agresszív sofőr többszörös arccsonttörést, agyrázkódást, koponyasérülést okozott – mindezt egy gumikalapáccsal.

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly nyáron, Sopronban megvert egy autóst. Kétszer sújtott le rá egy gumikalapáccsal, igencsak nagy erővel. Mindkétszer az arcát ütötte meg.

A vádirat szerint a bántalmazott autós rádudált későbbi támadójára, és kikerülte őt. Ez nem tetszett a másik sofőrnek, követni kezdte, folyamatos dudálás mellett. Végül mindketten lehúzódtak és kiszálltak járműveikből. A megvert sofőr nem akart bajt, ám a vádlott előkapott autójából egy gumikalapácsot és azzal támadt.  Az agresszív sofőr többszörös arccsonttörést, agyrázkódást, koponyasérülést okozott ellenfelének. Az autós elvesztette eszméletét, a vérző ember támadója magára hagyta, elhajtott a helyszínről. A sérült életveszélyes állapotban került kórházba, az ügyészség szerint nem kizárt, hogy maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Az őrjöngő életveszélyt okozó testi sértés miatt állhat hamarosan bíróság elé. Vele szemben letöltendő börtönbüntetés indítványoztak – tudtuk meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik