Nyolc évet kapott a sarkadi vasrudas őrjöngő

A város terén többen összesereglettek, hogy elégtételt vegyenek.

Súlyosabb büntetést szabott ki a Szegedi Ítélőtábla arra a férfira, aki 2011 októberében egy vasrúddal leütötte haragosa egyik hozzátartozóját Sarkadon. A támadót életveszélyt okozó testi sértésben találták bűnösnek. A férfi első fokon hat év fegyházbüntetést kapott, jogerősen azonban nyolcat. Az ítélőtábla szerint semmi nem indokolja, hogy a korábban már többször – köztük rablással, zsarolással, garázdasággal vádolt férfi a középmértéknél kisebb büntetést kapjon. A másodrendű vádlott ítélete már első fokon jogerőre emelkedett, ő felfüggesztettel megúszta.

Az eset 2011 októberében történt. Az első és a másodrendű vádlott összeveszett, utóbbi – miután távozott a helyszínről – a rendőrséghez fordult azt állítva, hogy életveszélyesen megfenyegették. Még aznap megtörténtek a tanúkihallgatások. Másnap délben a feljelentő Sarkadon autózott, amikor meglátta haragosa fiát, aki barátaival az utcán beszélgetett. A fiú kiszúrta őt, amikor megállt és odament hozzá, hogy számon kérje, miért jelentette fel az apját. A férfi ezen feldühödött, majd egy farúddal rátámadt a fiatalra, de a barátai közbeléptek. Ezután elhajtott a helyszínről. A fiú elmondta apjának, hogy mi történt, aki azt tanácsolta a neki, hogy tegyen feljelentést a rendőrségen, és ezzel egy időben ő is elindult a rendőrségre.

Menet közben az elsőrendű vádlott észrevette gyűlölt ismerőse kocsiját és követni kezdte. Amikor haragosa ezt meglátta, értesítette testvérét, aki újabb embereknek is szólt, így a sarkadi Szent István téren többen is összegyűltek, mire az elsőrendű vádlott odaért. Az elsőrendű vádlott ekkor kocsiját a csoportosulók felé kormányozta, de mindenkinek sikerült időben félreugrania. Hogy mi történt volna, ha nem tudnak kitérni a feléjük hajtó autó elől, nem sikerült az eljárás alatt kétséget kizáróan megállapítani.

Az elsőrendű vádlott hirtelen megállt, kiszállt a kocsijából, kezében egy 52 centi hosszú vasrúddal, melynek a végére egy fémgolyót hegesztettek. A másodrendűrendű vádlott felé indult, aki a szintén a közelben parkoló autójához ment, hogy védekezésképpen kivegyen onnan valamit. Mindeközben az ellenfele elindult, közben egyik hozzátartozóját le is ütötte a vasrúddal.

Ezt látva a másodrendű vádlott támadásba lendült, a két férfi dulakodni kezdett, az elsőrendű vádlott a földre került. Eközben ketten előbbi férfi segítségére siettek. Sikerült a vasrudat kicsavarni haragosuk kezéből. Eközben többen is kiabálták, hogy a leütött áldozat meg fog halni, ezért a dulakodás abbamaradt, és értesítették a mentőket.  A sérültet életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Miután a sérültet a mentőhöz vitték, a másodrendű vádlott a kocsijából elővett egy láncfűrészt, amit megpróbált beindítani, és közben azt kiabálta az elsőrendű vádlottnak, hogy szétdarabolja. Miután a láncfűrészt nem sikerült beindítania, ismét a kocsijához ment, és kivett egy 67 centi hosszú farudat és azzal próbálta megütni. Ismét dulakodni kezdtek. Mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.