Közélet

Kiszabadult az Ukrajnában elrabolt magyar

Korábbi hírek szerint a férfi egy magyar vállalat kinti alkalmazottja, akit munkavégzés közben, az országot járva raboltak el vasárnap.

A Terrorelhárítási Központ és a külföldi partnerszolgálatok együttműködésének eredményeképpen – sikeres tárgyalásokat követően – szerda délelőtt fogva tartói elengedték az Ukrajnában dolgozó magyar férfit – írta közleményében a TEK.

Tájékoztatásuk szerint a vasárnap foglyul ejtett férfi már elhagyta a fegyveres konfliktusos területet.

Hozzátették, hogy a további szükséges intézkedéseket a TEK, a magyar Külügyminisztérium és a partnerszolgálatok egymással együttműködve hajtják végre.

Korábbi hírek szerint az elrabolt férfi egy magyar vállalat kinti alkalmazottja, akit munkavégzés közben, az országot járva raboltak el egyelőre ismeretlen fegyveresek. Rosszkor volt rossz helyen – fogalmazott korábban a Hír24-nek Hajdu János főigazgató.

“Mivel a helyszínen harcok is dúlnak, a Terrorelhárítási Központ speciális egysége – a hazai és nemzetközi szabályoknak és protokollnak megfelelően – haladéktalanul Ukrajnába utazott” – volt a központ első reakciója a nyilvánosság felé.

Olvasói sztorik