Közélet

Hasis süti miatt küldhetik élete végig börtönbe

Egy texasi fiatalt azzal vádolnak, hogy kábítószerrel kevert süteményt készített és értékesített, Életfogytiglani börtönbüntetést kaphat.

A tizenkilenc Jacob Lavarora azért várhat ilyen súlyos büntetés, mert a marihuána helyett a hasisolajat választotta összetevőnek a brownie-ba. Ha a marihuánát választja, természetesen akkor is bíróság elé állítják, de így sokkal nagyobb bajban van – írja a Huffington Post.

Amiért az olajat választotta, a bíróság a sütemények teljes súlyát – az összes hozzávalót, víz, liszt, cukor, satöbbi – úgy kezeli, mintha kábítószer lenne. Ezért 2,2 kiló kábítószert foglalt le a rendőrség, öt évtől életfogytiglanig kaphat.

Az ügy nem maradhat visszhangok nélkül, sokan felháborodtak, mondván ennél sokkal súlyosabb bűntettekért, fegyveres rablásokért sem szoktak ennyit kapni. Jacob ügyvédje, aki tíz évig volt rendőr és huszonkét éve ügyvéd, csak annyit tudott mondani, hogy ilyet még soha nem látott karrierje során.

Jacob apja is megszólalt, aki konzervatív szülőnek tartja magát és Vietnámot is megjárta katonaként, azt mondja, ha a fia bűnös, bűnhődjön, de az csak valami félreértés lehet, hogy fia akár élete végéig a rács mögé kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik