Közélet

12 évet kapott a Flórián téri túszejtő

A hírhedt bankrabló az utolsó szó jogán bocsánatot kért.

Terrorcselekmény, rablás és lőfegyverrel visszaélés elkövetésében találta bűnösnek a bíróság szerda délelőtt a hírhedt Flórián téri bankrablót.  Tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtották, társa három évet kapott, ugyancsak fegyházban.

A férfi emlékezetes akciót hajtott végre a III. kerületi bankfióknál 2009 januárjában. Rablás közben, amikor látta, hogy a rendőrök megérkeztek, túszt ejtett. Megszerezte a biztonsági őr fegyverét, amelyet az egyik alkalmazottra szegezett. A férfit – pajzsként maga előtt tartva – tolta ki az épületből, majd elengedte és beszakadt az egyik panelházba. A rendőrök égre-földre keresték a történtek után a környéken. A rabló több mint négymillió forintot zsákmányolt.

Kiderült, nem ez volt az egyetlen akciója, mi több társa és volt,a kivel két év alatt hat bankot raboltak ki. Az elsőrendű vádlott öt évig után, nemrégiben tett vallomást. A hat rablásból hármat ismert be.

A férfi a bíróságon az utolsó szó jogán elmondta,elnézést kér szeretteitől és azoktól is, akiket kirabolt, mert fájdalmat okozott nekik.

Az ügyészség az elsőrendű vádlott esetében súlyosbításért fellebbezett, a bankrabló és védője három nap gondolkodási időt kért. A másik vádlott esetében az ítélet jogerőre emelkedett. Mivel ő előzetesben letöltötte már a kiszabott három évet, szabadon távozhatott a tárgyalás után.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik