Közélet

Zsebkéssel rontott egy pitonra, hogy megmentse kutyáját

A 24 kilós kutya már kezdte feladni a küzdelmet az ötméteres kígyó szorításában, amikor gazdája nekirontott a hüllőnek.

A kígyótámadás a Hongkong közelében található Sai Kung természetvédelmi területen történt, amikor Courtney Link férjével, és Dexter nevű kutyájával kirándult. A nő a South China Morning Postnak elmondta: Dexter a séta közben egyszer előre szaladt, és eltűnt a szemük elől, majd pár pillanattal később kétségbeesett ugatást, majd furcsa hörgő hangot hallottak.

A házaspár gyorsan odaszaladt, és azt látták, hogy a kétéves Dextert egy nagyjából ötméteres piton szorításában van. A kígyó teljesen rátekeredett a kutya testére, nyakára és fejére, és Dexter képtelen volt szabadulni. Link azonnal ököllel kezdte el püfölni a kígyót, de az teljesen hatástalan volt, és már kezdték azt hinni, hogy elveszítik kedvencüket, miután Dexter teste teljesen elernyedt .

Ekkor került elő a kis zsebkés a férj hátizsákjából. A nő a lapnak elmondta: amikor meglátta a kígyó fejét, a késsel esett neki és többször is megszúrta. Ez végül hatásosnak bizonyult, és a hüllő eleresztette zsákmányát, és elkúszott. A kutyát azonnal állatorvoshoz vitték, és a támadás után pár nappal már újra a régi volt. A nő elmondta: nagyon bánja, hogy súlyos sérüléseket okozott egy védett állatnak, de csak azért tette, hogy megmentse kutyája életét.


Dexter, a támadás után, hasán a piton okozta sebhelyekkel
Fotó:Red Door

A Post cikke szerint nem ez volt az első eset, hogy az érintett kirándulóhelyen kígyók szorításából kellett kutyákat menteni a gazdáknak. 2010-ben egy hatvanéves tanár a kígyó száját szétfeszítve szabadította ki kedvencét egy piton torkából, öt évvel korábban egy nő pedig az esernyőjével mért ütésekkel és rúgásokkal bírt rá egy piton, hogy keressen másik zsákmányt. De volt olyan eset is, amikor a kígyó járt sikerrel: 2006-ban egy 22 kilós huskyt ölt meg egy piton.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik