Közélet

Tojásokért tört be a szomszédhoz

Legalábbis ezt állítja az elkövető.

A 20 éves Christopher Kingnek van még mit tanulnia, ha komolyan gondolja, hogy bűnőzésből szeretne karriert csinálni. A fiatalember ugyanis fényes nappal, kedden fél 12-kor olyan feltűnően mászott be a szomszéd házba, hogy a járókelők azonnal hívták a rendőrséget. A járőrök épp akkor értek a helyszínre, mikor az elkövető a bejárati ajtón távozott.

Kihallgatása során elismerte ugyan, hogy szomszédjai engedélye nélkül tartózkodott a házban, de váltig állította, hogy csak néhány tojást akart szerezni, hogy barátnőjének összedobjon egy fenséges rántottát. Mikor a rendőrök rákérdeztek, hogy akkor mégis milyen megfontolásból voltak tárva-nyitva a tojások tárolására ritkán használt fiókok és szekrények, töredelmesen bevallotta, hogy eszébe jutott ugyan a lopás, de végül meggondolta magát.

Az egész történetben az a legmegdöbbentőbb, hogy magyarázata hihető, mivel az áldozatok elmondása szerint semmi nem tűnt el az amúgy felforgatott házból.

Tekintettel arra, hogy a betöréssel már önmagában is megvalósult egy bűncselekmény, a büntetőeljárást nem szüntették meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik