Közélet

Erőszakos bűncselekményért már elítélték a Pásztor Istvánt leköpő nőt

Az ügyészség mindenképp börtönbe küldené az asszonyt. Kitartanak amellett, hogy fennáll a szökés, az elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése valamint a bűnismétlés veszélye is.

Büntetőeljárás hatálya alatt állt más bűncselekmények miatt az a nő, aki múlt héten, a budapesti Kossuth téren leköpte Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, ráadásul korábban már erőszakos bűncselekmény miatt elítélte őt a bíróság. Akkor próbaidőre bocsátották – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől.

Ahogy arról beszámoltunk, a 41 éves nő ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, és mint kiderült, felelnie kell személyi szabadság megsértése miatt is.A bíróság hétfőn döntött az előzetes letartóztatásáról. A védő az indítvány elutasítását és védence szabadlábra helyezését kérte mondván, hogy álláspontja szerint az előzetes letartóztatásnak sem az általános, sem a különös feltételei nem állapíthatóak meg. A bíróság az ügyészi indítványt megalapozatlannak, a védő indítványát megalapozottnak találta. A bíróság tehát úgy határozott, az asszony szabadlábon védekezhet, az ügyészség azonban rács mögött látná a köpdösőt továbbra is.

A főügyésszég közölte, a megalapozott gyanút a lefoglalt felvétel is alátámasztja, ráadásul az előzetes letartóztatás úgynevezett különös okai is megállapíthatóak. Úgy vélik, a szökés illetve elrejtőzés veszélyén túl, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll a nő esetében, ezért fellebbeztek.

Mint ismert, Pásztor István a köztársasági elnök személyes meghívására vett részt az Országgyűlés múlt keddi alakuló ülésén. Azon a napon tüntetés volt a Kossuth Lajos téren, ahol Pásztor Istvánt szidalmazták és leköpték. Az ügyben pénteken megszólalt Áder János államfő is, aki sajtónyilatkozatában azt mondta: tűrhetetlen, hogy Magyarországon valakit magyarságában alázzanak meg fényes nappal, a hatóságok szeme láttára, az Országház előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik