Közélet

Emberekre lőttek a drogos fiatalok Dorogon

A fiatalok az elkerített dorogi tóhoz akartak bejutni, de útjukat állták, ez nem tetszett nekik. A tulajdonost húsz centiméteres távolságból lőtte szemen egyikük, majd kétszer célba vette a gondnokot is.

A részeg, bedrogozott testvérpár szombaton jelent meg a dorogi Palatinus-tónál, amely a nyári hónapokban szórakozóhelyként és strandként működik. A parton álló ingatlant – amely a fenti időszakot nem számítva magánlakásként funkcionál – betonkerítés és vaskapu védi. A tulajdonos szerint szinte minden hétvégére jut egy-egy részeg, bódult fiatal, aki  megpróbál bejutni – írja a kemma.hu.

A férfi a lapnak elmondta, el akarta zavarni az újabb hívatlan “vendégeket”, gondkokként dolgozó barátját kérte meg, hogy segítsen, de hiába, a fiatalok nem hallgattak rájuk. Kisebb dulakodás tört ki, majd amikor a fivérek egyike földre került, gázpisztolyt rántott, és alig húsz centiméteres távolságból rálőtt a tulajdonosra, majd kétszer célba vette a gondnokot is. Előbbi férfinak a bal szeme vérezni kezdett és nem látott semmit. A kórházban kiderült, lőpor került a szemébe, így az sem biztos, hogy teljesen visszanyeri a látását.

Az idősebb – 22 éves – támadónál gázspray-t, „viperát” és drogot is találtak.Ellene  súlyos testi sértés kísérlete valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság és kábítószer birtoklása miatt indult eljráás, míg 20 éves öccsét kábítószer birtoklásával gyanúsították meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik