Közélet

Milliós “kincs” lapult a szabolcsi konyha padlója alatt

Út szélén hagyott, értékes rakománnyal teli kocsi, földbe ásott üreg, és drága áru fekete nejlonba csomagolva - a pénzügyőrök 42 milliót "kaszáltak".

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei május első napjaiban három helyszínen összesen több mint 42 millió forint értékű cigarettát foglaltak le Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A szervezet tájékoztatása szerint első alkalommal először egy száguldozó, ukrán rendszámú kocsit próbáltak ellenőrizni, ám a sofőr elhajtott.  A pénzügyőrök követték az autót, amely az út szélén hirtelen megállt, vezetője pedig kiugrott és elszaladt. A hátrahagyott autóból összesen 22 490 doboz különféle márkájú, 18 millió forint értékű, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Második esetben a NAV emberei – ugyancsak közúton – szúrtak ki egy fekete Audit, melynek sofőrje – miután észrevette a pénzügyőröket – gyorsítani kezdett. Követték az autót, a járműre Tiszabecsen egy ház mögött bukkantak rá. A gyanús körülmények miatt az ingatlant a tulajdonos jelenlétében átvizsgálták. Az egyik helyiségben a konyhaszekrényt elmozdítva egy földbe ásott üreget találtak, melyben  24 ezer doboz különféle márkájú, összesen 11 millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Harmadszorra pedig Beregdaróc térségében figyeltek fel egy társaságra a NAV munkatársai.  Megpróbálták őket feltartóztatni, ám azok futásnak eredtek.  A pénzügyőrök  kutattak utánuk, végül a kertek mögött, egy bokros terülten találtak rá a fekete nejlonba csomagolt, ugyancsak különféle márkájú, magyar adójegy nélküli füstölnivalóra. A 15 ezer doboz értéke 13 millió forint.

A pénzügyőrök mindhárom esetben orgazdaság miatt tettek feljelentést, a csempészett cigarettát és az első helyszínen talált kocsit pedig lefoglalták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik