Közélet

Kisiskolásokra támadt a békéscsabai pedofil

A fiatal követte a kiszemelt kislányokat a lépcsőházba, lefogta, átkarolta és fogdosta őket, hogy kielégítse nemi vágyait

Vádat emelt az ügyészség a békéscsabai szatír ellen. A megyei főügyészség szombaton arról tájékoztatott, hogy a fiatalnak négyrendbeli szexuális erőszak, kétrendbeli szexuális erőszak kísérlete és személyi szabadság megsértése miatt kell felelnie.

A vádirat szerint a 21 éves, egyébként büntetlen előéletű fiú két éven keresztül – 2011 és 2013 októbere között – hét kislányt molesztált, kiszemeltjei mind 8 és 12 év közöttiek voltak. A szatír Békéscsaba lakótelepein, délután 4 és 5 óra között leste lehetséges áldozatait, általában iskolából hazafelé tartó gyerekek közül választott, majd hazáig követte őket.

Amint kinyílt a tömbházak ajtaja, a vádlott besurrant a kislányok után, és a lépcsőházba érve lefogta, átkarolta és befogta a szájukat. Ezután benyúlt a ruhájukba, a feneküket vagy a nemi szervüket fogdosta, simogatta, hogy kielégítse nemi vágyait.

A fiatal előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Ha bűnösnek találják, tettéért 5-től 22 és fél évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik