Közélet

Halálos robbanás egy körösfői családi házban

Egy gázpalack szivárgása okozhatta a tragádiát. Az épület összeomlott, a benne tartózkodókat a romok alól kellett kimenteni.

Erős robbanás történt szombat reggel a Kolozs megyei Körösfőn egy családi házban. A robbanás teljesen lerombolta az emeletes épületet, egy ember meghalt.

Andrei Biris, a katasztrófavédelem kolozsvári felügyelőségének a szóvivője az MTI-nek elmondta, az első vizsgálatok arra utalnak, hogy egy gázpalack szivárgása okozta a balesetet.

Antal János, Körösfő polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy a robbanás földig rombolta a fából épült emeletes házat. Az épületben tartózkodó idős házaspárt a romok alól próbálták kimenteni. Az asszony életét már nem tudták megmenteni, a férfit a kolozsvári kórházba szállították. A polgármester hozzátette, a robbanás a környező házakat is megrongálta. A légnyomás hatására betörtek az ablakok, egyes épületek tetejéről lerepültek a cserepek.

Az E60-as országúton Nagyvárad és Kolozsvár között fekvő település – amint a neve is utal rá – a Sebes-Körös forrása közelében épült. A 80 százalékban magyarok lakta 1600 fős kalotaszegi község a kézműves termékeiről híres. Az Erdélybe látogató magyarországi turisták gyakran vásárolnak ajándéktárgyakat a körösfői árusoktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik